Om Folkes Garage

Teatermanden Jesper Folke Olsen

Folkes Garage blev startet af teatertekniker og scenemester Jesper Folke Olsen i 2008. Folke blev uddannet teatertekniker i 2004 i Aarhus og stod i lære på Teater Svalegangen. Herefter trak København, der bød på ansættelser som musiker og lydtekniker hos Grønnegårds Teatret  i to somre og som produktionsleder hos Meridiano Teatret.
Folke flyttede med sin familie tilbage til Jylland til den ejendom, der skulle blive til Folkes Garage. I maj 2006 blev han ansat som scenemester på Teater Svalegangen. Siden 2015 har han været freelancer og arbejder nu for en lang række teatre og musikere.
 

Musikeren Jesper Folke Olsen

Folke købte et flygel for sine konfirmationspenge og boksede rock & roll i tangenterne, så det stadig kan ses. I gymnasiet samlede han guitaren og et slide-rør op og fandt musikalske legekammerater, som han stadig leger med i blandt andet Totalbell Band.
Folke er også at finde på scenen som musiker i forestillingen Guldgraveren, der igen og igen er blevet sat op med stor succes af Teatret Møllen. Også Skotland og Irland har haft fornøjelsen af de fire gutter og deres fantastiske fortælling.

 

 
 
 
 
 

Lidt historie om Storegade 35

En del af lydstudiet er bygget på fundamentet af Østbirks forsamlingshus, som sammen med hovedhuset blev lavet om til afholdshjemmet Sejrens Håb i 1902.
Folkes Garage har tidligere været byens autoværksted med tankstation ud til Storegade. Det første autoværksted blev åbnet i 1920'erne og blev overtaget i 1967 af de rare mennesker, som familien Folke købte ejendommen af i 2006.
 
Folkes Garage v/ Jesper Folke Olsen | CVR: 31718430 | Storegade 35, 8752 Østbirk  | Tlf.: +45 21403446